Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

Trobar temps per llegir

novembre 2020

Diem que no tenim temps i potser ens ho creiem. És possible que el que de veritat passi és que anem amunt i avall tot el dia, cansats i al mateix temps distrets per telèfons mòbils, ordinadors i tauletes que emeten notificacions sense parar. Sabies que aquests dispositius de butxaca que ja s’han convertit en inseparables acaparen més de 60 hores de la teva vida a la setmana

Quantes hores, de totes aquestes, creus que en realitat podries dedicar a llegir? Com podeu ajudar la vostra família a trobar temps per la lectura, plegats o en solitari? Us donem cinc claus per aconseguir el vostre propòsit... i llegir, llegir i llegir! 

  1. Reajusta els teus horaris i rutines 

Fes una llista amb tot el que fas durant un dia normal. Ratlla en vermell totes aquelles activitats que són irrenunciables: dutxar-se, esmorzar, dinar, complir amb el teu horari laboral, dedicar temps als nens. Ara mira els buits. Segur que hi trobes espais on fas activitats que ni tan sols pots recordar. Intenta reorganitzar el teu dia a dia i busca, en aquests espais indeterminats, les estones per llegir. Potser et cal recuperar alguna rutina que et resulti plaent, com ara dedicar-te una estona a un cafè de mitja tarda i la lectura. Si fas l’esforç de localitzar aquests espais, segur que trobes racons perfectes per llegir. 

  1. Aprofita bé els teus moments de descans 

Què fas quan descanses? Bé, potser et dediques a fer alguna cosa que demani de tu esforç zero, com ara mirar la televisió. Potser et sents cansat o cansada per emprendre una lectura, però… tot és posar-s’hi. Localitza les lectures que més et plauen i porta-les sempre amb tu, que les tinguis a l’abast. Veuràs que un cop t’hi poses, el cansament del dia a dia no t’impedirà llegir una estona i enganxar-te de nou a l’hàbit.

  1. Llegir en família és molt més que llegir

Quan els nens llegeixen i ja ho fan sols, ens malacostumem a deixar de llegir plegats. I et podem garantir que el plaer de la lectura compartida és un dels més grans que ens ofereix el fet de ser pares, mares, avis, àvies, tiets o tietes. Us recomanem de tot cor no perdre mai aquest hàbit. A més de guanyar temps de lectura, acumulareu felicitat.

  1. Apaga les notificacions del mòbil

Quantes vegades t’has posat a llegir i les notificacions del mòbil t’han fet para màquines? Els telèfons, la missatgeria i les xarxes socials són uns perfectes lladres de temps que no hauries de deixar entrar en el teu temps de lectura. Posa el mòbil en mode avió, a ser possible fora de la teva vista i passa pàgina.

  1. Vés a dormir més aviat 

A quina hora vas a dormir? Al nostre país som especialment tardaners. Arribem tard a casa, sopem a deshores i anem a dormir més enllà de les dotze. És normal que a aquella hora estiguem massa cansats per posar-nos a llegir. Aprofita aquests nous temps de recolliment que arriben per asseure’t a la teva butaca preferida o al llit i deixa’t endur per les lectures que més vols. Quan arribi la son, tancaràs el llibre i els ulls segur i feliç d’haver aprofitat el teu temps. 

I tu, tens algun truc per trobar temps per llegir?

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu