Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

Per què és important una bona portada en un llibre o una revista?

maig 2021

La portada del llibre és un dels seus elements més importants. És el primer que veiem quan anem a la llibreria o naveguem per la xarxa. 

Però, què és exactament la portada? 

La portada d’un llibre és la part exterior que es correspon a la tapa. D’aquesta manera, podem dir que la portada és una part de la coberta, que està formada a la vegada per la tapa, la contratapa i el llom. A la portada hi figura el títol del llibre o la revista i l’autor, si s’escau. 

Els editors, autors i dissenyadors saben que la portada juga un paper fonamental en l’èxit d’un llibre. Una bona portada pot marcar la trajectòria d’una obra, en la mesura que és la imatge que condiciona i mou als lectors a l’hora de decidir-se a triar un llibre, sigui per comprar-lo o per agafar-lo a la biblioteca. 

La primera impressió és la que compta

Sabies que una persona dedica només vuit segons a mirar la portada d’un llibre i quinze a la contraportada? És molt poc temps, oi? 

Ens passa amb les persones. I també amb els llibres i les revistes! La portada és la primera impressió que tenim: ens ofereix el títol i, en el cas dels contes i llibres, també ens parla sobre l’autor i il·lustrador. Això permet als infants, a mestres i famílies comprendre la importància i valorar la feina dels creadors. 

A més a més, la il·lustració de portada ens pot explicar moltes coses sobre què trobarem, sempre que aquesta estigui ben pensada, sigui atractiva i alhora coherent amb la història. 

Ens dóna pistes sobre la qualitat de l’obra

Us hem parlat moltes vegades de la importància de triar bé els llibres, contes i àlbums il·lustrats que comprem o demanem en préstec per als nostres infants. Fer-ho així ens permet oferir-los lectures de qualitat i fomentar, en ferm, el gust per la lectura. 

Una tria arbitrària no ens acompanya en la tasca de crear infants crítics i conscients. Que un llibre o una revista tinguin una bona portada, ben il·lustrada i dissenyada, ens dóna moltes pistes sobre el rigor de l’obra.

Situa a l’infant en la història 

Ja sabeu com és d’important que un llibre o una revista estiguin ben il·lustrats. Ens encanten les obres que s’han fet amb cura i que l’editor ha sabut acompanyar fins a l’últim detall, perquè ajuden a l’infant a ubicar-se en les històries. Passa el mateix amb les portades. Així com aquestes ens donen pistes sobre la qualitat de les obres, també ens expliquen una mica què hi trobarem i ens diuen, fins i tot, si ens agradarà!

I tu, què hi busques a la portada d’un llibre?

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu