Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

Com introduir la revista Namaka als infants que no tenen un hàbit de lectura?

febrer 2021

La lectura és crucial tant per l'èxit escolar com per al desenvolupament personal. Com deia Mafalda: "Viure sense llegir és perillós, t'obliga a creure en el que et diguin". Ara, aconseguir que els infants estimin la lectura i vulguin llegir de forma autònoma no és fàcil. Les noves generacions es troben cada cop amb més estímuls per ocupar el seu temps lliure: televisió, internet, xarxes socials, mòbils, videojocs... és difícil trobar una estona per llegir sense caure en l'obligació, perquè no ens enganyem, quan ens obliguen a fer una cosa, és quan menys ganes tenim de fer-la. Per tant, l'objectiu és que els nens i les nenes vulguin llegir per gust, i no per obligació. I en això, la revista Namaka té molt a oferir.

Continguts variats i adaptats als seus interessos

La revista Namaka és una revista lúdica i trepidant pensada per personetes intrèpides de 6 a 11 anys i recomanada per explicar als més petits. Això significa que els nens i nenes tenen a les seves mans continguts adaptats al seu procés evolutiu i molt ben pensats perquè els infants gaudeixin de la lectura, aprenguin coses noves i, sobretot, es diverteixin. Quan connectem emocionalment amb una cosa és quan realment adquirim l'aprenentatge. Les emocions juguen un paper importantíssim a l'hora de llegir.

Sovint els infants no volen llegir un conte o un llibre perquè és molt llarg. Es perden entre tantes pàgines i no comprenen el que estan llegint. Amb la revista, aquesta sensació desapareix, ja que s'ofereixen textos breus, connectats amb les seves inquietuds i de temàtiques variades per no fer perdre l'interès i mantenir la curiositat ben elevada!

A més, els textos van sempre acompanyats d'il·lustracions plenes de personatges i colors molt atractius que capten de seguida l'atenció de qui ho mira. L'important per tenir un bon hàbit lector no és llegir muntanyes de llibres i estar 3 hores al dia llegint. Al contrari, és trobar petits espais de temps lliure on poder llegir algun text enriquidor, alguna curiositat amagada o alguna recepta deliciosa... De mica en mica estaran adquirint un hàbit de lectura.

Llegir jugant

A les pàgines de la revista Namaka trobem una varietat increïble de propostes que incentiven la lectura. Hi ha textos informatius, curiositats, passatemps (sopes de lletres, laberints, etc.), recomanacions, concursos de dibuix, receptes... La varietat dels seus continguts els possibilita avançar i retrocedir les pàgines a plaer, aturar-se a reflexionar, enriquir-se amb els seus personatges, informacions... i a més potencia també la capacitat d'invenció i la creativitat dels seus lectors, ja que ofereix propostes divertides com manualitats, receptes i concursos de dibuix!

Mentre passen les pàgines i juguen al que els hi proposa la revista, estan posant sense saber-ho un peu al gust per la lectura. Aprendre jugant és un dels millors aprenentatges que pot adquirir un infant.

L'emoció dels infants en rebre la seva revista

La revista Namaka permet instaurar un costum, un hàbit. La subscripció bimensual a ella esdevé una cita ineludible pel lector o lectora. Quan arriba la revista és un moment ple d'emoció. Els nens i nenes gaudeixen d'una estona única en rebre un paquet (si està al seu nom, més encara) i descobrint totes les novetats que amaga el nou número. El sentiment de propietat en sentir que la revista l'han enviat per a ell/a, ajuda a desenvolupar l'amor per la lectura i en conseqüència, l'hàbit lector.

Establiu un horari i llegiu plegats

A casa és el lloc on els nens i nenes poden començar a estimar la lectura. Les famílies no han d'esperar que aprenguin a llegir a l'escola. D’aquesta manera, els nens i nenes entendran la lectura com a assignatura obligada, i no com a necessitat. Convertir l'estona de lectura de la revista en una trobada familiar, fa que s'estableixi un vincle emocional molt important. L'hàbit lector és un hàbit compartit, tothom gaudeix de les il·lustracions, els personatges, els jocs... Llegir plegats la revista permet que tothom es connecti de seguida i no requereix saber de què va la història o el conte, ja que en pocs minuts pots enganxar-te amb la revista.

A tall de conclusió...

La revista Namaka és una oportunitat imprescindible per oferir als petits lectors un espai on transitar per diferents formes de lectura, alhora que s'encurioseixen i aprenen sobre diversos temes.

La subscripció bimensual ajuda a mantenir l'hàbit lector, ja que convida als infants a llegir el regal que els hi ha arribat a casa. I com sempre, els adults hem predicat amb l'exemple. Som els seus referents. Llegiu davant d'ells i elles les vostres lectures, i llegiu amb ells les seves. Compartir lectura en família és una estona preciosa!

Com podeu començar?

  • La subscripció digital és una bona opció pels infants que els hi agradi llegir a través d'una pantalla.
  • La subscripció només en paper és una bona opció per tenir cada dos mesos a la nostra bústia un "regalet".
  • La subscripció digital i en paper, per a lectors amb el cor dividit. A més de llegir la a través d'una pantalla, els infants tindran l'oportunitat de tocar-la, girar full i gaudir-ne de l'olor de paper.

Ruth

Mestra.

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu