Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

La Namaka número 21 va de cine, crispetes i molta acció!

octubre 2020

A qui no li agrada anar al cinema? Seure en una butaca gran amb unes bones crispetes i deixar-se emportar per un film d’acció és un pla de tardor magnífic. Tot i que també hi haurà qui prefereix peli i manta a casa, la comoditat no té preu! No revelem cap secret si diem que el cinema és l’art d’explicar històries a través de les imatges i del so i a Namaka, per si encara no ho sabies, som molt cinèfils! Ens agraden els westerns, els musicals, les pel·lícules romàntiques i les d’animació. Al·lucinem amb els superherois i plorem amb els drames. T’agradaria saber on va néixer el cinema i quina va ser la primera pel·lícula que es va projectar? Vols conèixer al Carles? I a la Manis? Si vols descansar al Salon indien du Grand Café de París, acompanya’ns i no et perdis cap detall!   

 De fet, en Fermí Faràndula no se’n perdia cap quan era un marrec. De jovenet recorria Hollywood amb la bicicleta arreplegant els cartells promocionals de les pel·lícules del moment. En tenia una col·lecció enorme que es mirava amb delit. Volia ser actor, aquell món el fascinava! Creieu que ho va aconseguir? No podem  desvelar el final, però estem segures que a l’acabar aquesta història direu: «Ep, a mi també m’ha passat!»

Sabeu qui va ser Georges Méliès? Un mag? Un il·lusionista? Un cineasta? Un dibuixant? UN SOMIADOR! Es podria haver dedicat a la sabateria, potser era el seu destí, però el món de la creació el cridava. Així doncs, va comprar un petit teatre en el qual va inventar mil i una tècniques de cinema per rodar. Us sona aquesta lluna il·lustrada a la part superior esquerra de la imatge? Exacte! És la que apareix al fotograma estrella de la seva famosa obra Viatge a la Lluna (1902). Però hi ha molts més metratges de Méliès: busca’ls i no et perdis la seva màgia!

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu