Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

La Namaka núm. 36 va de la lluita contra la informació falsa i d'aprendre a detectar fakes perquè ens deixin de prendre el pèl!

maig 2023

Aquesta Namaka treballa conceptes com la manipulació, la conspiració, les deep fakes, el green washing i altres. Té l’objectiu de despertar l’esperit crític de la canalla i defensa el dret a la informació veraç. La desinformació fa molt de mal a la societat, i per això donem eines als infants per detectar quan els enganyen.

Per dur-la a terme hem comptat amb la col·laboració de Learn To Check, el projecte educatiu contra la desinformació que ha col·laborat amb nosaltres per editar aquesta revista i que defensa que «informar-se bé ens ajuda a prendre bones decisions».

La portada il·lustrada per Agurtzane Abajo mostra una notícia que apareix en un diari, i com moltes persones s’empassen la bola, mentre algunes es qüestionen si és certa o no.

Amb el Blue descobriràs que tens dret a la informació i amb el conte que ha escrit la Dora t’adonaràs de com és de perillós deixar de fer-se preguntes. A l’«Escriu i dibuixa» parlarem d’aquelles mentides que és fan tan gran que semblen boles de neu i decidiràs de quina manera podem aturar-les. 

Al «Racó d’art» et mostrarem un artista català que manipula fotografies per fer-nos reflexionar sobre la mentida i, si continues llegint, al «Suma coneixements» hi aprendràs tot el que cal saber sobre la desinformació. Tot seguit, a la secció «Per saber-ne més», t’explicarem com verificar la informació que rebem.

Això, i moltíssimes coses més, a la Namaka que et dona eines perquè no te la colin.

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu