Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

@entrepassadissos: “Crec molt necessari, i també m’encanta, crear materials que es puguin aprofitar per remoure ments i pensaments, sobretot si tenen a veure amb els valors i la lluita feminista” 

març 2022

Aquesta és la cinquena entrevista de «Docents a l’Instagram» i hem xerrat amb la Laura, del compte @entrepassadissos. Ella és mestra i li encanten les llengües tot i que comparteix recursos de tota mena que utilitza al dia a dia en la seva aula. Li encanta poder acompanyar a la canalla en el seu aprenentatge.

Ariadna: Vull començar l’entrevista preguntant-te per la biografia del teu perfil d’Instagram @entrepassadissos on dius ‘creo i comparteixo’, aquest compartir és el que et va iniciar a crear aquest compte?

Laura: L’inici del meu compte va ser compartit entre 3 docents que treballàvem al mateix centre en aquell moment. Entre els 3 ens vam engrescar mútuament per començar a Instagram, sense pensar que això es faria amb el temps tant gran. La intenció era simplement compartir els materials que anavem elaborant pels alumnes del nostre centre, ja que estàvem en un procés de canvi i estàvem motivats per elaborar materials nous i ben atractius. Al poc temps però, i per circumstàncies personals i laborals, jo sola vaig assumir la direcció del compte. Els hi agraeixo que em donessin l’empenta definitiva per començar aquesta experiència.

Ariadna: Quina experiència has tingut amb els recursos que tu crees i el teu alumnat? Els ajuda a tenir un millor aprenentatge?

Laura: Com he dit, la majoria dels materials que he anat elaborant durant aquest temps que sóc present a xarxes compartint, han sigut pels alumnes de les meves aules. Materials que permeten engrescar-se amb la lectoescriptura o amb continguts més específics de llengua o matemàtiques. L’experiència és molt bona, ells i elles són molt agraïts quan els hi ofereixes material manipulatiu que els permet afiançar l’aprenentatge del contingut que intentes introduir. A través de racons o espais de treball és on més fem servir aquests materials, ja que a més, i degut a la quantitat de diversitat que tenim actualment a les aules, permet un aprenentatge molt més personalitzat. 

Ariadna: En algun moment t’has plantejat canviar al castellà o sempre has tingut clar que el teu perfil d’Instagram havia de ser en català?

Laura: La veritat és que el català és la meva llengua materna, i em fa molta pena veure com en certs sectors de l’ensenyament públic s’està perdent. Així que no, mai m’he plantejat canviar al castellà perquè segueixo pensant que calen molts més materials i propostes en català a les aules i a les xarxes. Potser d’aquesta manera, es pot fomentar el seu ús i millorar-ne els resultats. 

"Actualment crec que els docents tenim el repte d’actualitzar-nos constantment en tots els sentits. Hem de tenir la ment oberta als nous aprenentatges i saber reciclar-nos sempre que calgui"

Ariadna: Quina és la teva temàtica preferida a l’hora de crear recursos per la canalla?

Laura: Jo sempre he sigut més de lletres! Pensar i elaborar materials de llengua m’agrada molt, però si feu un cop d’ull a les meves propostes, també veureu que en tinc de matemàtiques. És una àrea que dona molt joc a l’hora d’introduir materials manipulatius i jocs diversos per treballar a les aules, així que també m’agrada molt idear-ne i crear-ne. D’altra banda, crec molt necessari i també m’encanta, crear materials que es puguin aprofitar per remoure ments i pensaments, sobretot si tenen a veure amb els valors i la lluita feminista. 

Ariadna: Què és el que més t’agrada de ser mestra?

Laura: És difícil dir una cosa concreta, el que realment m’agrada és tot el procés d’interacció amb els nens i nenes i el seu aprenentatge. Pensar què els hi vull ensenyar, com ho poden aprendre millor, planificar-ho, idear… és fantàstic després veure com ho van aconseguint, la seva evolució cada un d’ells i elles a la seva manera, i com tu has pogut contribuir-hi. 

Ariadna: I, per últim, quina relació creus que ha d’haver-hi entre docents?

Laura: Actualment crec que els docents tenim el repte d’actualitzar-nos constantment en tots els sentits. Hem de tenir la ment oberta als nous aprenentatges i saber reciclar-nos sempre que calgui. I no hi pot haver millor manera que fer-ho aprofitant els coneixements i les habilitats d’unes i altres, i per tant, compartir és la clau. 

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu