Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

6 sèries infantils que visibilitzen la diversitat familiar

juny 2022

Les sèries d'animació són un gran entreteniment on també es poden aprendre moltes coses. Els infants coneixen el món a través de les seves vivències, per això les accions dels personatges en els productes audiovisuals els aporten aprenentatges.

La diversitat familiar és una de les temàtiques de les quals hem parlat a Namaka, per això avui us proposem aquestes sèries que aposten per visibilitzar-la.

1. El asombroso mundo de Gumball 

Una sèrie d’animació on un gat blau, en Gumball de 12 anys fa entremaliadures per la ciutat d’Elmore acompanyat del seu germà adoptat i millor amic, en Darwin un peix taronja de 10 anys. A més, van a la mateixa escola on viuen aventures molt divertides.

Trobem altres personatges com la Nicole, una gata que és la mare d'en Gumball, Anaís una conilleta germana també d’en Gumball i altres personatges. Alguns dels valors que es treballen són la lleialtat, l’amistat i l’optimisme. 

→ La podeu veure a HBO Max i a Movistar Plus.

2. Steven Universe

Una sèrie d’animació que explica la història de l’Steven que viu amb tres amigues de la seva mare que són alienígenes i tenen superpoders. Les anomenen Les Gemmes de Cristall. Elles són les encarregades de cuidar l’univers, i també del petit Steven que com hereta una gemma també formarà part de l’equip.

Alguns dels valors que transmet és l'acceptació personal, la defensa del medi ambient, el feminisme, etc.

→ La podeu veure a HBO Espanya.

3. Clarence

Una sèrie d’animació que parla de la vida d’en Clarence un noi que li agrada molt divertir-se. Aquest viu amb la seva mare Mary i el seu pare afí*, en Chad. Els episodis mostren situacions de la seva vida quotidiana i com les viu des de la seva mirada de nen, també apareixen els seus amics en Jeff i en Sumo. Hi trobem valors com l’amistat i la solidaritat.

→  La podeu veure a HBO Max.

4. Una casa de locos

Aquesta sèrie d’animació narra la vida d’en LincoIn que forma part d’una família nombrosa, ja que conviu amb les seves 10 germanes. Es mostra la convivència diària de la família i com en LincoIn gestiona les situacions quotidianes. 

→ La podeu veure al canal Nickelodeon (a la seva pàgina web hi ha la programació i es mostra en quins dies i hores la fan, a Movistar Plus o a Netflix (on també hi ha la pel·lícula).

5. Hilda

Una sèrie fantàstica protagonitzada per la Hilda, una nena que ha crescut a la natura i viu amb la seva mare i la seva mascota, en Twig, una mena de guineu. Es mostra el procés de canvi que viu quan marxa a viure amb la seva família a la ciutat inclòs també l’elf Alfur.

L’amistat, el compromís i la lleialtat es veuen reflectits en tots els capítols. 

→ La podeu veure a Netflix.

6. El príncipe dragón

La sèrie succeeix en un món de fantasia on hi ha humans i elfs. S’inicia una guerra entre els dos bàndols a causa que els humans robessin un ou del rei dels dracs, amic dels elfs. 

L’elfa Rayla s’uneix amb els humans Callum i l’Ezran, a partir d’un descobriment relacionat amb l’ou decideixen emprendre un viatge per acabar amb la guerra.

Es mostra que tothom té por algunes vegades, fomenta la igualtat de gènere, hi ha inclusió racial i LGTB.

→ La podeu veure a Netflix.

Ens agradaria oferir-vos moltes més sèries infantils on es doni visibilitat a la diversitat familiar, però, malauradament, no n’hem trobat cap més. Així que des d’aquí volem reivindicar que és necessari visibilitzar la diversitat familiar en el món audiovisual, perquè totes s’hi vegin reflectides. Estem segures que donar suport a les que ja ho fan, és un primer pas.

*Dins de la unitat familiar, el pare o la mare afí d’uns infants és la parella del pare o la mare. És, doncs, una manera més bonica de parlar de padrastres, madrastres i fillastres (a qui anomenem «fills afins»)!

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu