Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

Manualitat especial de castanyada!

octubre 2020

Ja s’apropa l’època de castanyes! Les torrem i ens les mengem però… i si fem servir cinc o sis per fer un joc de carreres?

La idea és que les castanyes es converteixin en cargols de colors i facin una carrera. Com la faran? Nosaltres llançarem un dau amb diferents colors a les seves cares. Quan llancem el dau, el color que aparegui al dau, avançarà una casella. I així fins a arribar al final. 

El cargol que arribi abans a la meta, serà el guanyador!

Per jugar, aquest és el material que necessitareu:

  1. Tros de cartró, cartolina, paper…
  2. Pintura o colors
  3. Castanyes
  4. Plastilina de colors
  5. Dau amb les cares de diferents colors (si no en teniu, podeu fabricar un dau amb aquest imprimible d’«A to Z teacher stuff» o enganxar gomets de colors a les cares dels daus)

Primer hem de preparar el circuit de carreres. El podem fer com vulguem: recte, amb corbes, llarg, curt… Això sí, ha de tenir tants carrils com cargols tinguem. I cada carril ha de ser d’un color, del color del cargol.

Nosaltres hem fet un circuit recte amb sis caselles i amb quatre carrils per als nostres cargols. Cada carril té un color.[av_textblock]

Després farem els cargols. Dels colors que hem pintat els carrils farem un xurro de plastilina amb una cua al final i una cara amb banyes al principi. I enganxarem la castanya cap al final, al costat de la cua. \"\" És molt important que cada cargol tingui el mateix color que els carrils que hem fet abans. Si no tenim dau amb cares de colors, podem fer-ne un amb limprimible d’«A to Z teacher stuff» o posant gomets dels colors dels cargols a les diferents cares del dau. \"\" Si tenim més cares que cargols, podem aprofitar i afegir alguna instrucció més: tots els cargols avancen una casella (+1), el cargol que ha llançat el dau ha de retrocedir una casella (-1), podem fer que un company retrocedeixi o avanci una casella, tornar al principi del circuit… Us podeu inventar el que vulgueu per fer el joc més divertit! Una vegada tinguem el circuit, els cargols i el dau… ja podem començar a jugar!

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu