Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

La Namaka núm. 32 va dels aliments que llencem a la brossa abans que arribin al nostre estómac!

juliol 2022

Aquesta revista vol obrir els ulls a la canalla i fer-los veure perquè és tan important quan els adults diem allò 'd'acabat tot el menjar del plat'. D'una banda, ho diem per la seva salut, perquè necessiten els nutrients, però, d'altra banda, ho fem perquè tenim clar que el menjar no es llença. Segurament, tot això serà molt més fàcil si els infants entenen perquè no s'ha de llençar, oi?

A la publicació els hi expliquem tot el procés que es necessita perquè les fruites i verdures arribin al supermercat o a la botiga del barri. No volem escoltar a cap infant dient que la poma creix al mateix supermercat! A través del conte «L'hort dels desitjos» volem transmetre el missatge de cuidar i estimar la terra, així com valorar tot allò que aquesta ens dona.

Tant a la portada com a l'interior d'aquesta es mostren fruites i verdures imperfectes, de tots els colors, formes i mides. Per reivindicar que totes són vàlides i donar-los visibilitat, ja que el mercat no les considera estèticament correctes.

Aquesta revista l'hem dut a terme amb l'ajuda de la Fundació Espigoladors, per això en la revista parlem de la pràctica d'espigolar que consisteix en la recollida, mitjançant acord amb el productor o productora, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, descens de vendes o qüestions estètiques.

En les últimes pàgines hi trobem una recepta, basada en la cuina de reaprofitament i alguns consells que aplicar a casa per reduir la pèrdua alimentària. Una revista plena de contingut perquè la canalla aprengui a menjar de manera saludable i conegui la realitat del malbaratament alimentari i perquè és important posar el nostre granet de sorra per reduir-lo.

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu