Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

4 llibres per al Dia Internacional de la Tolerància

novembre 2021

Avui, 16 de novembre, és el Dia Internacional de la Tolerància. El seu objectiu és enfortir la tolerància fomentant l'entesa mútua entre cultures i pobles.

La tolerància, segons la UNESCO, es defineix com el respecte, l'acceptació i l'estima per la diversitat de les cultures del nostre món. Ser diferents no significa que no puguem viure junts. La tolerància ha de combatre's de moltes formes.

En aquest article, mostrem 4 llibres il·lustrats que recomanem perquè els nens comprenguin millor la tolerància.

1. Som aquí: Notes per a viure al Planeta Terra.

Escrit i il·lustrat per l'Oliver Jeffers

T’has preguntat quins llibres son imprecindibles per formar la biblioteca dels nanos? Estàs davant d'un d'ells. 

Som aquí, d'Oliver Jeffers, tractar un tema de gran complexitat amb una gran senzillesa i mestria. I quan un àlbum il·lustrat aconsegueix aquest resultat, estem davant d'un gran llibre. 

Aquest àlbum il·lustrat respon a una dels grans reptes als quals s'enfronten mares, pares, mestres, mestres ... explicar als petits què és el "Planeta Terra", el lloc on van a viure la seva vida. I davant d'aquestes preguntes, Jeffers aconsegueix crear un llibre magnífic que ens descobreix que la importància d'aquest món resideix en les coses senzilles. 

Tots podem tenir un aspecte diferent, fer coses diferents i sonar diferents ... però que això no et enganyi, tots som persones", ens recorda Oliver Jeffers al text d'aquest conte infantil.

El llibre convida els "nous" nens i nenes que arriben a aquest món a mantenir viva la curiositat per fer un món millor.

2. La promesa

Escrit per la Nicola Davies i il·lustrat per la Laura Carlin.

Una atacant intenta treure-li la bossa a una anciana, però aquesta l'evita retenint-lo amb força. No li deixarà emportar-se-la fins a arrencar-li un jurament a la lladre: «ha de sembrar-les totes». Quan s'allunya amb el seu botí, l'anciana somriu.

Es tracta d'un àlbum il·lustrat de gran bellesa i esperança en el poder que tenim per a transformar el nostre món. Inspirada en la creença que una relació amb la naturalesa és essencial per a tot ésser humà, i que ara, més que mai, hem de renovar aquesta relació, aquest llibre és la història d'un descobriment màgic que tocarà el cor i la imaginació del lector, jove o major. Amb una senzillesa i sensibilitat commovedores, l'autora evoca una poderosa visió d'un món on la gent i la naturalesa viuen en harmonia. Les delicades il·lustracions retraten el viatge d'una jove lladre en un entorn dur a la bellesa i la vitalitat d'un món canviat. És una història amb un notable missatge "verd".

3. El Día que los Crayones Renunciaron

Escrit per el Drew Daywalt i il·lustrat per l'Oliver Jeffers

Tots els craions tenen el seu treball, però no sembla que els agradi estar definits per a fer el que se suposa que han de fer. El to viu de cada color agrega el sabor de l'humor i la diversió. Han d'utilitzar-se els craions negres només en dibuixar les línies? El craió rosa és el femení?

Aquest llibre d'imatges recorda al lector que ha de trencar l'estereotip i abraçar la diversitat. Així, podrem dibuixar una imatge més acolorida i sorprenent en el futur.

Els nens de totes les edats gaudiran d'aquest llibre d'imatges. És perfecte per a llegir en veu alta. Un cop finalitat aquest llibre, per què no intentes fer un dibuix amb tots els craions que tens? Quin treball tan sorprenent seria!

4. Monstre Rosa

Escrit i il·lustrat per l'Olga de Dios

El Monstre Rosa és diferent de tots els altres i, encara que això no li importi gaire, un dia decideix emprendre un viatge per buscar un altre lloc on viure. Travessarà muntanyes en bicicleta i oceans en un vaixell de paper, fins a arribar a un lloc on tothom és molt diferent i feliç.

Com mostren les il·lustracions, el món de colors sembla molt més interessant que la mateixa ciutat. Amablement els recorda als nens que han d'estar orgullosos de ser diferents i acceptar la diferències dels altres. Un llibre d'imatges perfecte per a llegir en veu alta amb nens petits.

Muyun Long

Redactora

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu