Namaka logo
0
0,00 0 articles

No hi ha productes a la cistella.

5 consells per cuinar amb la canalla

juny 2023

A Namaka ens encanta cuinar i creiem que compartir aquesta activitat amb la canalla té molts beneficis. Per això a cada revista us proposem una recepta fàcil i saludable per fer amb els nens i les nenes.

Cuinar és fantàstic, però hem de reconèixer que  la part que ve després de recollir i netejar, fa més mandra, però us assegurem que val la pena gaudir de tot procés! Així que som-hi! En aquest article us donem alguns consells per ajudar-vos a l’hora de cuinar amb la canalla i que la part de recollir no es faci tan feixuga.

1. La zona de treball

Primer de tot escull una recepta adaptada a les seves habilitats culinàries i habilita una zona de treball còmoda. Han d’arribar bé al marbre o a la taula, perquè puguin utilitzar còmodament els estris que necessitin.

Cal tenir en compte que no estiguin a prop d’objectes amb els quals es puguin fer mal o electrodomèstics que escalfin com el forn o els focs. Com més buida estigui la zona millor, serà més còmode per cuinar i més fàcil de netejar!

2. Els estris

Actualment, hi ha molts estris adaptats a la canalla, per exemple hi ha ganivets que tallen els aliments, però no tallen la pell, així podem estar tranquil·les mentre gaudim de l'activitat.

Si és la primera vegada que cuineu, aturat uns segons per explicar-los per a què serveix cada estri, com s'ha d'agafar... Mentre es cuina els estris que ja no es necessitin els deixarem a la pica, així l'infant també participa a l'hora de recollir.

3. Paciència

Organitzar-se i explicar-los cada pas és important, així com decidir qui fa cada acció.  En cas que la canalla s’equivoqui  o algun líquid es vessi, cal mantenir la calma i no enfadar-se, equivocar-se forma part de l’aprenentatge. Es pot fer partícip al nen o nena de la neteja de l’espai perquè vegi que no passa res i animar-lo perquè que millori dia a dia.

4. No busquis la perfecció

Tot i que les imatges d’internet ens enganyen perquè ens mostren plats perfectes, segurament a l’hora de cuinar amb infants no tindrà ni el gust ni la forma esperats. I no passa res!, perquè el que busquem és passar una bona estona en família i a poc a poc aniran aprenent.

5. Ensenyar d'on venen els aliments i com es consumeixen

Aquest seria un pas previ abans d’entrar a la cuina. Per exemple visitar una granja o un hort per entendre d’on venen els aliments. El següent pas seria explicar-los com es consumeixen i sobretot ressaltar que per seguretat alguns aliments mai es poden menjar crus.

Tot i que quan estiguem cuinant segurament haurem de repetir el missatge, almenys ja haurem fet el primer pas per intentar evitar que es posin a la boca aliments que no es poden consumir crus.

Altres articles que et poden interessar

Tornar al blog
crossmenu