Aquesta és la tercera història que hem escrit com a exemple pel concurs de Sant Jordi de Namaka. 

 

La princesa s’estava acomiadant del poble. Marxava cap a la cova del drac i mai més no la tornarien a veure. Hi havia tanta gent que esperava el seu torn per acomiadar-se d’ella que va trigar hooores i hores. Gairebé era de nit quan va acabar el primer torn. 

—Bé, ja hi aniré demà —va pensar la princesa. 

El poble hi va estar d’acord. Encara havia de dir adéu a molta gent. L’endemà va passar exactament el mateix: petons per aquí, abraçades per allà i plors i dedicatòries per la valentia de la princesa. 

—Bé, ja hi aniré demà —va pensar de nou la princesa. 

El poble hi va estar d’acord. 

A l’altra banda de la muntanya, el drac esperava impacient, assegut a la seva cova i llegint un llibre. No podia concentrar-se. No entenia cap de les línies que llegia i tota l’estona havia de tornar enrere. No sabia quin animal faltava per arribar a la seva cova i estava cada vegada més neguitós. 

L’endemà va transcórrer exactament igual: més petons per aquí, més abraçades per allà i altre cop més plors i més dedicatòries per la valentia de la princesa.

—Bé, ja hi aniré demà —va pensar una vegada més la princesa. 

El drac, desesperat en veure que aquell dia tampoc vindria ningú, va convocar a la seva cova tots els animalons que el poble li havia fet arribar perquè, suposadament, se’ls mengés. Els va preguntar a tots si sabien per què el següent animal trigava tant, però cap d’ells va respondre perquè ningú ho sabia. 

L’endemà, quan la princesa continuava fent petons i abraçades, un tremolor que quasi va obrir la Terra per la meitat va fer aturar tot poble. Una enorme quantitat d’animalets i d’animalons liderats pel drac, que portava un mapa a la mà, s’acostaven al poble. Tothom va córrer a amagar-se menys la princesa, ja que hauria d’enfrontar-se al drac de totes maneres. 

—Aquí em tens, drac! No et tinc cap por! Menja’m i deixa en pau el meu poble —va dir la princesa amb to heroic. 

El drac va fer cara de decepció. No volia pas menjar-se a la princesa, sinó que esperava més animals amb els qui començar la seva aventura. Volien fer plegats la volta al món!