Quan s’apropa el Nadal, ens preguntem o ens pregunten: «Què li puc regalar a…? Necessito una idea, és que com té de tot…» És bo plantejar-se aquesta qüestió, perquè és un senyal que ens preocupem per quin pot ser l’obsequi més adient o bé quin tipus de regal convé més als infants. Potser ens agradaria que fos un regal que fomentés la creativitat, motivés la lectura, proposés activitats per fer en família, entretingués, divertís i que no estigués relacionat amb la tecnologia. Et semblaria una bona proposta? Doncs si això és el que busques, la revista Namaka és la solució. 

 

Raons de pes sense que resultin pesades

Namaka és una revista infantil, divertida, canyera i amb il·lustracions un xic esbojarrades, orquestrada a partir d’un tema que serveix com a fil conductor i que vincula tots els apartats que hi apareixen. Aquests van des d’un conte, un poema o diferents articles interessants i atractius, a la proposta d’una recepta de cuina o d’una manualitat, la participació en un test la mar de divertit, o bé tota mena de jocs de lògica i lingüístics, com poden ser: els mots encreuats, els laberints, cercar les diferències… Tot això només és un petit tast del que ofereix aquesta súper revista. No et sembla un motiu de pes per regalar-la?

A més, és converteix en una oportunitat per reivindicar la lectura en paper i despertar els sentits a partir de l’olor que se’n desprèn, del plaer del tacte en passar els fulls, de la lectura una i una altra vegada… I com el seu pes és molt lleuger, es pot portar a qualsevol bossa i així, quan hem d’agafar el transport públic, evitem l’ús del mòbil o d’altres aparells tecnològics que tan llaminers resulten als infants i que tant ens amoïna que se sentin atrets.

 


Quan es pot regalar

Per aquestes dates, sorgeixen moltes oportunitats per poder oferir Namaka. Pot ser un bon regal que faci cagar el tió, un detall al fill o filla d’uns amics o al nostre fillol o fillola. Una altra opció és una subscripició anual a la revista convertint aquesta alternativa en un excel·lent regal de Nadal o Reis.

 

L’embolcall adient

Si ens decidim per una subscripció anual, aquí la creativitat juga un paper fonamental. Es pot escriure en forma de val, decorat amb lletres de diferents colors i mides, acompanyades d’algun dibuix. Es pot ficar en un sobre que també estigui decorat o bé amagat en una capsa entre paper de seda o encenalls de paper.

O si es prefereix, si es consulta el web de Namaka, revistanamaka.com, descobrim que existeix la possibilitat de regalar-la en una capsa de cartó ben carregada de sorpreses, com són: un exemplar de la revista, un quadernet amb propostes per despertar la creativitat, un llapis molt xulo i un parell d’il·lustracions.

I és que un bon embolcall ho és tot, o gairebé tot!

No et desesperis si arrufen el nas

En rebre-ho, és possible que arrufin el nas, potser s’esperaven un altre tipus de regal, i ja se sap, els infants són transparents i no saben dissimular. És possible que et quedis una mica aixafat o aixafada perquè hi has posat molta il·lusió en preparar-ho; no desesperis, perquè quan rebi l’exemplar, és com rebre un regal un dia de no aniversari, terme que es va fer famós a partir del gran llibre de Lewis Carroll, Alícia al país de les meravelles i ja veuràs com aquell dia, i els que el segueixen, la gaudirà de valent.

 

Autora: Elisenda Castells