Relat guanyador del concurs de Sant Jordi per les escoles. 

Fa molts i molts anys, molt i molt lluny d’aquí, tots els dracs vivien tranquil·lament en el món dels dracs. El rei drac Claudi i la reina Claudia volaven vigilant la ciutat, la princesa draga Jordina i el príncep Jordi jugaven a pilota al pati del castell i els dracs súbdits feien les feines del camp. De sobte va arribar al país una persona. Els dracs mai abans havien vist cap ser humà, dues llargues potes i braços, amb pèls sobre la closca, vestit amb quatre draps i sense escates!!! Es van espantar i se’n van anar corrents per amagar-se.

Al cap d’uns dies els dracs es van fixar en que sortia una gran columna de fum del bosc, al costat de la muntanya Pollet Pelat, encuriosits van investigar per descobrir que estava passant… Una gran fàbrica supercontaminant!! Aleshores va arribar la pitjor part de la història: van començar a desaparèixer dracs del món dels dracs. Cada dia desapareixia un drac!!! Va arribar la por al tranquil món dels dracs!

El rei i la reina estaven molt preocupats, els súbdits espantadíssims i el príncep Jordi i la princesa Jordina intrigats. Què estava passant? Semblava un malson o bé una pel·lícula de por.
El príncep i la princesa dracs ja estaven farts d’aquesta situació, així que van començar a investigar pel seu compte. Creien que el que estava passant tenia alguna relació amb l’aparició de la persona al món dels dracs, perquè això no era pas normal, però no estaven del tot segurs. A més a més podia també estar relacionat amb la columna de fum negre que continuaven veient i la fàbrica al mig del bosc. Calia fer alguna cosa… Van pensar un pla. Anirien a la muntanya del Pollet Pelat per veure què estava passant.

L’endemà al matí el príncep drac Jordi no estava en cap lloc del castell! L’havien segrestat! Quina desgràcia! Què faria ara la Jordina sola?

Aquell mateix dia decidida la Draga Jordina va anar volant a la fàbrica del bosc, perquè estava bastant lluny, quan estava davant de la fàbrica va veure que la porta estava tancada. Es va apropar i va comprovar que l’obertura estava controlada per un codi de números. Com podria entrar?…Va recordar un truc de les pel·lícules de lladres i repetint els números més gastats al teclat va trobar la contrasenya fàcilment.

Quin horror!!! Què espantós!!! Quin fàstic!!! La princesa va quedar petrificada. A dins de la fàbrica hi feia una olor repugnant, hi havia molta sang per terra, pells de drac escampades penjant del sostre, moltes escates dins una bossa… I se sentien uns brams de drac llunyans.

Va passar a una altra nau i ho va entendre tot. Va veure unes sabates i unes bosses de pell de marca de luxe. Estaven fetes amb la pell dels dracs!!!

Havia de trobar on estaven els dracs i el seu germà Jordi, va anar al soterrani d’on sortien el crits i va veure com estaven tots amuntegats en unes gàbies com presons, a tots els faltava la cua, sort que als dracs la cua els hi torna a créixer.

La princesa va alliberar primer al seu germà Jordi, després va alliberar sis gàbies més plenes de dracs, es van donar tots una abraçada i van fugir volant tots menys el Jordi i la Jordina, perquè ells van decidir quedar-se a parlar amb l’home.

No van d’haver de esperar-se gaire perquè el home va aparèixer tot enfadat

– Què heu fet amb els meus dracs?

El Jordi i la Jordina li van dir a l’home:

– Perquè has fet mal als nostres amics? No són pas els teus dracs!

Llavors l’home els va explicar la seva història.

– Jo era un famós jardiner amb molta fama per les meves roses i molt ric, família nombrosa, una bona casa, i un jardí meravellós. Però un dia vaig perdre-ho tot… Una plaga de llagostes es va menjar totes les meves flors, un incendi va cremar la meva casa i la meva família va morir en un accident de cotxe. Com estava sol, arruïnat i desesperat vaig pensar en muntar un nou negoci venent roba de marca feta amb pell de drac per això vaig construir aquesta fàbrica, per tornar a fer-me ric.

A la Jordina i al Jordi els va fer molta pena la història de l’home i van decidir ajudar-lo i li van dir.

– Quedat aquí que nosaltres t’ajudarem a buscar una solució.

Els germans prínceps drac Jordi i Jordina es van passar tota la nit pensant en com podien ajudar l’home fins que van tenir una bona idea.

El dia següent al matí van arribar a la fàbrica, la Jordina portava un paquet que li va donar a l’home i en Jordi portava un sac lligat. A l’obrir el paquet l’home es va trobar amb un llibre que es titulava “Com fer roba amb llana d’ovella” i quan va obrir el sac es va trobar amb tres ovelles llanudes, dues femelles i un mascle.L’home molt content va entendre que la solució del seu futur era ser un bon pastor i fer peces de roba amb llana d’ovella i no molestar mai més als dracs. Aleshores molt agraït els va regalar als dos dracs les dues millors roses del seu jardí.

I compte contat ja s’ha acabat el drac.

 

Laia Bellostas

Escola Pràctiques 1 de Lleida